Go Kelly Baby! Go! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Arjen en Ankie Beekes - WaarBenJij.nu Go Kelly Baby! Go! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Arjen en Ankie Beekes - WaarBenJij.nu

Go Kelly Baby! Go!

Door: Arjen en Ankie

Blijf op de hoogte en volg Arjen en Ankie

30 Januari 2010 | Australië, Sydney

**********************************
Eerst vonden we elkaar het mooist
Maar toen zagen we jou
Lieve Kelly Baby, wat houden we van jou

Blij zijn we met de aanschaf van ons 14-jarige bus: Kelly Baby

Lengte: 2500 cm
Gewicht 200.000 gram
Drinkt: heel veel (familie kwaal)

Bus, moeder en ook vader rusten tussen 12.00u en 21.00u (NL tijd)

Kadotip: Benzine
**********************************

Jaja! Het backpacken is echt begonnen: we hebben een busje gekocht! Voor de liefhebbers, het is een: Mitsubishi Express 2.0 uit 1997. Sorry, René, de Toyota’s waren op!
De weg tot aan de aanschaf zal ik jullie besparen. Maar het heeft wat regelwerk, afdingen, inspecties, wachten, vergunningen, wachten, verzekeringen, wachten en centjes gekocht. Alles is nu gelukkig geregeld en sinds afgelopen woensdag zijn we on the road! Echt zo vet, voelt echt al als ons kindje. We geloven er dan ook heilig in, dat praten tegen Kelly Baby helpt als we onderaan de berg 80 km/h rijden en bovenaan plankgas nog maar 30 km/h! :D

Een korte samenvatting van de afgelopen dagen:
- In Sydney naast zoeken en regelen van busje nog o.a.: voorstelling in Opera House geweest (VET!), Bondi Beach en verlaten strandje met uitzicht over Sydney geweest, gepicknickt in Hyde Park, Sydney Tower, St. Mary’s Cathedrale, Australian Museum, The Rocks (oude wijk), Kings Cross (uitgaans/roze buurt) bezocht. Maar hadden het idee na 1,5 week Sydney wel gezien te hebben… Super gave stad, alles op loopafstand, maar wilde er echt lekker op uit met zijn 2-tjes!
- Dinsdag 26 januari nog Australian Day in Sydney gevierd. We dachten dat dit een soort Koninginnedag zou zijn. Maar als je geen alcohol op straat mag drinken en dit actief wordt gecontroleerd, tja… Dan is het een beetje, als een nationale feestdag uitroepen en dan alcohol in het openbaar verbieden! Maar ’s avonds wel uitstekende plek voor het 20 min duurde mega vuurwerk in Darling Harbour… Volgens jongen met wie we daar o.a. waren, was het nog beter als met Nieuwjaar! :-p Van de 2.341 foto’s die ik heb proberen te maken is er 1 redelijk gelukt! Naja, is een betere score als mijn aantal doelpogingen bij voetbal en het daadwerkelijk aantal doelpunten…
- Uiteindelijk woensdag busje opgehaald en ‘s middag in de avondspits Sydney verlaten richting Camberra. Dit was een heerlijke cocktail van: lange files, regen, 1e keer links rijden en geen idee welke kant we uit moesten. Vermenigvuldig dit met mijn rijverleden (3 auto’s total loss in 2 jaar!) en je snapt dat Ankie’s nagels voor altijd in de handgrepen van dit busje terug te vinden zijn… :D Nee, hor! Viel gelukkig reuze mee. Ons richtinggevoel wees ons de juiste kant uit op en rijden ging best prima. Ach, met een zogenaamde bullbar voorop (enorme ijzeren stang om overstekende kangaroo’s te rammen) maak je je sowieso wat minder zorgen!
- ’s Avonds plekje gevonden op een zgn. Rest Area, waarvan er diverse langs de highway liggen. Handig boek gekregen van vorige Canadese eigenaren van busje waarin staat welke faciliteiten deze veredelde parkeerplaatsen hebben. Hierbij worden een toilet, schaduw (alleen gegarandeerd als de zon schijnt), overkapte picknicktafels en water als ‘faciliteiten’ gezien. Niet vreemd, dat deze dus gratis zijn. Maar eerste nacht in busje ging prima.
- Donderdag richting Berrima gereden. Een historisch stadje: het was rond 1830 gesticht. Als we dit in NL ook als criterium voor ‘historisch’ zouden hanteren, dan zou alles behalve onze Vinex wijken ongeveer Nationaal Cultureel Erfgoed zijn. Maar plaatsje was wel erg leuk. Daarna een Toeristische Route genomen naar camping. Dit was een schitterende weggetje langs heuvelachtige weilanden, mooie vergezichten en een enorm water reservoir. Helaas hebben we dit alles in de folder van het Visitors Information Centre moeten lezen, want door enorme mist stapvoets moeten rijden, omdat we geen hand voor ogen zagen! Was ook meteen fijne vuurdoop voor Ankie’s eerste rijervaring in Australië. Aangekomen op camping ook eerste hoosbui gehad. “The first rain in months”, volgens onze campinggenoten. Daarna klaarde het gelukkig lekker op en door de vele kakatoo’s en papegaaien in slaap gefloten.
- Dag later (vrijdag) naar Morton NP (= National Park) gegaan. Super uitzicht over NP bij zgn. Echo Point. Hier ook alle flauwe grapjes met echo’s kunnen uithalen! “Wie is de koning van Weeeezzzzeeeeellll?” -> Echo: Eeeeezzzzeeelllll!! :-D Jeej! (toevoeging van Ankie: Marieke, jij weet wat ik geroepen heb! “Echo! Ben je daar?””PETER!””HEIDI””JODELAHITIIIII!!!”;D). Daarna nog wandeling gemaakt en toen door naar Fitzroy Falls. Ondanks regen van dag ervoor, leek het water bijna te verdampen voordat het bij deze 80m hoge waterval de grond raakte. Wel super uitzicht. Daarna teruggereden naar kust en camping aan strand uitgezocht. Heerlijk afgekoeld in blauwe zee, met schitterend uitzicht. ’s Avond über kampeerders gespeeld: handwas gedroogd op eigen gespannen lijntje, gekookt op eigen gasstelletje, buiten afwassen… RTL Camping Life eat your heart out! Helaas bleek de was deze ochtend (zaterdag) nog iets natter dan toen we hem ophingen, vanwege de regen ’s nachts!
- Vandaag ook regen… Weersvoorspellingen gecheckt in krant en zou aan de kust slecht blijven. Er dus maar voor gekozen om alvast naar Camberra te gaan, de hoofdstad van Australië… Daar zijn we nu bijna! Nu net voor Camberra bij McDonals! Even profiteren van gratis internet op dit bericht de wereld in te sturen! Internetverbinding alleen heeeeel langzaam, dus helaas nog geen foto update!

G’’day Arjen (auteur) en Ankie

p.s. Blijf posten! Zo leuk de vele reacties te lezen

***UPDATE***

Foto's moeten als het goed is nu te zien zijn op:

• 30 Januari 2010 - 08:01

Judy:

Cool, een eigen busje!!
    Wel balen van het natte weer! Hier is het nog steeds hartje winter... Werd vanochtend wakker en ja hoor, weer sneeuw!

Maar wat hebben jullie al veel gedaan! Ben benieuwd naar de foto's!
    xx

• 30 Januari 2010 - 09:13

Janneke:

Ik ben zooooo benieuwd naar de bus!Wat voor kleur is ze?Gefeliciteerd met de aanvulling van jullie gezin, het is jammer dat we niet op kraamvisite kunnen komen dus ik hoop dat er snel foto's komen van dit grote wonder! Verder klinken al jullie verhalen erg goed! Alleen de zon nog ;-)

Kus

• 30 Januari 2010 - 09:56

Emmanuelle:

Wederom een heerlijk verhaal. Zo te lezen hebben jullie al vele mooie plekken gezien. En gelukkig zullen er nog vele volgen. Want met de geboorte van Busje (gefeliciteerd!), zijn jullie natuurlijk een stuk mobieler geworden ;-)
    Ik wacht met smacht op jullie volgende verhalen!!

• 30 Januari 2010 - 10:24

Nelie:

Wat heb ik weer genoten van jullie reisverslag.
    Jullie hebben je vuurdoop wel gehad met Kelly,hopelijk gaat bij jullie het weer nu opknappen.
    Hier ligt er voor de 10000ste x ook weer eens sneeeeeuuuuuwwww.
    Wel mooi maar je wil nu wel eens wat anders,lekker zon en wat warmer.
    Maar goed we gaan het voorjaar tegemoet.
    Lieve mensen,geniet van Kelly en elkaar en van Aussie,heel veel liefs van ma,hou doe en alaaf vanuit Zeuvenbultenlaand(bijna carnaval)rij voorzichtig xxx ma.
    P.s lijkt Kelly inderdaad op haar vader wat het drinken betreft,dat wordt wat.....doei

• 30 Januari 2010 - 11:34

Andre:

Gefeliciteerd met jullie eigen 'baby'. Zorg er goed voor hé!!
    Geniet elke keer van jullie avonturen.
    Geniet ervan!! En ben weer benieuwd naar het volgende avontuur

• 30 Januari 2010 - 11:34

Andre:

Gefeliciteerd met jullie eigen 'baby'. Zorg er goed voor hé!!
    Geniet elke keer van jullie avonturen.
    Geniet ervan!! En ben weer benieuwd naar het volgende avontuur

• 30 Januari 2010 - 12:30

LindaMartijnRuben:

Geweldige bus! Supercool!
    Gaat helemaal goedkomen daaro. En praten tegen die schat zal wel helpen. Ook al rij je nog maar 30 boven aan de berg, je rijdt in ieder geval nog!!!
    Have fun folks!

• 30 Januari 2010 - 12:52

Leslie:

Leuk leuk leuk allemaal! Fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben en dat er al gezinsuitbreiding is!!
    Blijf vooral doorgaan met bloggen, helemaal top!
    Have fun, xx

• 30 Januari 2010 - 15:28

Maas:

Echt top! Een eerste kleinkind en dan nog een meisje ook! Welkom Kelly! Ik ben een trotse opa.

• 30 Januari 2010 - 17:30

Bro:

He Luitjes,

Gefeliciteerd met jullie kindje. Jammer van de naam wij hadden de zelfde in gedachten voor een meisje. Misschien moeten jullie ze wat van de Mac geven. Werkt bij jullie ook als jullie te veel gedronken hebben.

Geniet ervan!!!

• 30 Januari 2010 - 17:40

Femke :

Dag beste mensen!

Allereerst gefeliciteerd met ons Kelly. Het is een echte transformer in the sky zie ik wel ;). Helemaal stoer vind ik jullie. Geniet!

xxx

P.s. Ankie: zou Kelly misschien de vriendin kunnen zijn die Michelle zoekt??

• 30 Januari 2010 - 18:22

VickyArnoSam:

Haha, nou met Kelly erbij kan jullie trip niet meer stuk hoor! Dat komt vast helemaal goed. En natuurlijk niet teveel brokken maken daar Arie;)! Jammer van het weer, maar ja er zullen vast nog vele mooie warme dagen volgen! Veel plezier in Camberra, maak er weer wat moois van!
    xx

• 31 Januari 2010 - 11:13

Rene En Cockie:

Kelly is knap maar t is geen Carolla,da,s jammer.Mooie fotos,Ankie kijk uit voor je mooie tanden.Veel reisplezier nog en wees voorzichtig.dikke kus mama

• 31 Januari 2010 - 11:14

Nelie:

Heb net nog even de fotos bekeken zien er leuk uit,mooie baby hebben jullie,heeft wat van vader maar ook wel van moeder hoor.
    Grzz van oma.

• 31 Januari 2010 - 12:09

Gert & Will:

Hey Arjen en Ankie,

Vandaag even de tijd genomen om samen jullie verhalen door te lezen.
    Erg leuk om jullie belevenissen zo te volgen! In korte tijd hebben jullie al veel moois gezien! Geniet ervan, maak mooie foto's en we kijken uit naar jullie volgende avontuur down under!

Groetjes Gert en Will

• 31 Januari 2010 - 14:06

Cobi:

Nu zijn jullie echt vrije vogels. Wel fijn dat we zo een beetje mee kunnen reizen. Zolang je hier achter het glas zit, voel je de warmte bij jullie aan het strand (bijna).Geniet maar verder, genieten wij met jullie mee.

• 31 Januari 2010 - 14:58

Ludo:

Hey Luitjes, da's goed nieuws een eigen huis op wielen. Jammer van het slechte weer maar dat kan alleen maar beter worden toch? Hier is het koud en opnieuw sneeuw... Heel veel plezier met je nieuwe aanwinst en geniet ervan. Ik heb al wat foto's gezien.. mooi bussie!

Groetjes uit Tilburg

• 31 Januari 2010 - 17:47

Roy:

wederom een relaxt verhaal!!
    veel plezier met jullie roadtrip door oz!!

• 31 Januari 2010 - 20:06

Ron:

Hey,

Mooi om te lezen dat jullie leven "on the road" nu echt begonnen is. Ik benieuwd wanneer jullie de eerste kangaroo op de bumper hebben. Het plezier spat in ieder geval van de verslagen af. Keep on rollin'!

• 31 Januari 2010 - 20:20

Tante Ria:

zo zo wat n verhalen, geweldig gewoon.nu ik jullie heb gevonden, blijf ik alles op de voet volgen.Arjen en Ankie heel veel rij plezier met jullie eigen busje,gaaf hoor. groetjes ome stan en mij xx

• 01 Februari 2010 - 09:06

Thess:

Gefeliciteerd met de kleine spruit!! Meteen een veertienjarig kind pff...Luistert ze wel een beetje?? En dat drinken.. tja, veel drinken is gezond zeggen ze... liefs Thess

• 01 Februari 2010 - 10:48

Anouk En Thijs.:

hé lieve vriendjes van ons.
    fijn om jullie gezichtjes weer gezien te hebben, alleen wel in 't klein op m'n telefoon want onze computer moet gemaakt worden.
    moesten door 1 van die fo ook gelijk weer terug denken aan ons gezellige dagje in 't mooie park van breda, was erg leuk, missen jullie wel hoor!
    thijs is vandaag met z'n nieuwe baan begonnen, hij heeft er zo'n zin in ben echt blij voor 'm weer een nieuwe uitdaging.
    van mijn auto heb ik nog niks te horen gekregen heb er tot nu toe nog niet echt mazzel mee, heb meer geluk in de liefde, maar hou jullie er wel van op de hoogte mijn lieve, hoe zal ik de mijne noemen..deugniet.
    nou ik ga m'n bedje maar eens uit 8.45u heb nog lekker 2dagen vrij.
    ga vandaag de laatste spullen kopen om m'n carnavalsoutfit kompleet te maken, we hebben allemaal echt weer wat leuks verzonnen, leuke tijd altijd die carnaval jammer genoeg voor ons niet helemaal compleet dit jaar, ons dagje breda zal anders zijn als vorig jaar.
    nou zal er nu echt een eind aan gaan maken, hele dikke smakkert van ons heul veul plezier daaro denken aan jullie heul veul.
    dag lieverds.

• 01 Februari 2010 - 12:45

Marieke:

Wat leuk geschreven weer! Als ik een pet op had zou ik hem afzetten!! :-)
    Ja ankiesch, heb jij dat geroepen?! Ik houd u met alles op de hoogte (nog geen filmpjes... hahaha!)
    Hoe is het met Kelly?! Jullie hebben weer veel leuke dingen gedaan!
    Oh ik moet jullie de groetjes van Elvin doen!! (werd me duidelijk verteld dat niet te vergeten!!)
    Ankiesch heb jij niet geroepen bij de echo OOHH OPA?! hahahahahaha!!!
    tot snel!!

• 02 Februari 2010 - 12:29

Nils:

He A&A,

Wat leuk om te lezen dat alles goed gaat! Van harte met de B*ngbus ;-)!

Leuke foto's ook, maar beekie tshirt van NY kan natuurlijk niet ;-)

Zal jullie missen met Carnaval, veel plezier nog daar!!

Loeten,
    Nils

• 02 Februari 2010 - 13:36

Wim En Louisa:

Lekker zwemmen in zee.. Toe maar! Hier sneeuw en
    ijsberenweer!
    Verschil moet er zijn.....
    Bye,
    Wim en Louisa

• 02 Februari 2010 - 16:59

Nelie:

Vandaag heerlijk buiten gezeten,werkelijk te gek zo lekker hier.
    Die regen die dan zo lekker langs je lijf loopt ,werkelijk geweldig weer hier.Jammer voor jullie dat je dat niet kunt meemaken,nee dan het weer bij jullie....
    26 graden,lijkt nergens op.
    Pechvogels,maar misschien wordt het morgen beter,je weet maar nooit,xxx

• 03 Februari 2010 - 12:22

Jan (scheidsie):

Harstikke leuk om jullie zo te volgen, veel plezier, maar dat lukt wel zo te zien.

• 03 Februari 2010 - 15:27

Ad En Hetty:

Hoi Ankie en Arjen.

Geweldig om jullie verslag te lezen en de foto's te bekijken. En ja.....ook wij zijn een beetje jaloers op zo'n busje:-)
    Geniet lekker van jullie reis en we houden de verhalen natuurlijk in de gaten.
    Groetjes Ad en Hetty

• 03 Februari 2010 - 20:18

Debbie:

Whaaaaa....wat ben ik jaloers. allereerst proficiat! Wat zullen jullie trots zijn...
    En ik hier wederom door de sneeuw naar Breda op en neer glijden met mijn eigen chevy (Matiz....)met gevaar voor eigen leven, voor die paar rotcenten...Maar lieve A&A, geniet er lekker van. Dankzij jullie pik ik toch maar mooi een beetje mee van jullie avontuur.
    Ga zo door, de verhalen zijn om van te smullen!

Kusje,

Debske.

• 04 Februari 2010 - 08:40

Evert Jan En Jolanda:

Ede lijkt steeds saaier te worden na het lezen van jullie verhalen!
    Onze trip staat al vast als we eenmaal met pensioen mogen (wellicht op ons 75e?)Mogen we Kelly baby dan over nemen voor een zacht seniorenprijsje?
    groetjes van de Veluwe

• 04 Februari 2010 - 10:19

Caas:

BEEKIE!! ANKIE!!

Echt leuk joh de verslagen! Ooow enne.. Arie.. de eerste wedstrijd zonder jou werd (uiteraard) gewonnen met 2-1 thuis tegen Internos hahaha!!

Veel plezier nog!! ;)

xx Caas :D

• 04 Februari 2010 - 14:33

Nelie:

Wacht met smart op jullie volgende verslag,gaat het goed met jullie en Kelly,luistert ze wel goed naar jullie?
    Vaak zijn pubers nogal eigenwijs....
    Hier alles goed,wel wat saaier dan bij jullie,maar daar komt volgende week verandering in....carnaval.
    Hou doe xxx ma

• 05 Februari 2010 - 07:22

Papa:

Mis de foto's van de gebeurtenissen op het verlaten strandje...

• 06 Februari 2010 - 00:10

Joost En Grietje:

Ha troste papa en mama van jullie baby bus kelly.

Wat weer ontzettend leuk om jullie verhalen te lezen. Heb weer veel lol gehad. Heel veel plezier nog en genier ervan. Komt helemaal goed.

dikke kus joost en grietje

• 07 Februari 2010 - 17:21

Matthijs:

Arjen WIE????
    2de wedstrijd zonder Arjen.... 17-1 gewonnen.

• 07 Februari 2010 - 17:28

Wendy En Joost:

Teneerste gefeliciteerd met jullie aanwinst! Helaas dat we niet op kraamvisite kunnen komen, dat hadden we graag komen doen hoor! :)
    De verhalen klinken super goed! We zijn zo jaloers....

• 08 Februari 2010 - 03:18

Bart & Kim:

Heej AA,
    jullie hebben het backpacker-kampeerleven al goed te pakken lezen we. Jammer van het weer, maar hier in Sydney is het ook nog steeds storm. Als het goed is vanaf morgen weer zon :).
    B.t.w. Vannie is verkocht! Dus onze laatste week in Bondi spenderen. Veel plezier nog. groetjes

• 08 Februari 2010 - 11:00

Hoi Ar,
    trek het je maar niet aan van die uitslag,er was geen keeper bij de tegenpartij....

• 08 Februari 2010 - 11:26

Nelie:

eh..ik bedoel dus geen keeper bij seolto(blond he)

• 08 Februari 2010 - 11:26

Nelie:

eh..ik bedoel dus geen keeper bij seolto(blond he)

• 08 Februari 2010 - 11:30

Nelie:

Helemaal in de bonen,komt van die uitslag denk ik,maar natuurlijk geen keeper bij de tegenpartij....

• 08 Februari 2010 - 21:16

Ria En Gerard:

Hi Ankie en Arjen, Saw your cadeau-tip "benzine" How do you want us to send you some? How much is the gas in Austr. We payed today 93.1 Can. cents per litre. How much can you buy for one Euro there? You get 1.5 ltrs here for one Euro