Wat jullie nooit geloven (en wat wel is gebeurd…)
Door: Arjen en Ankie
Blijf op de hoogte en volg Arjen en Ankie
11 Februari 2010 | Australië, Sydney
- De mooiste Australische slogan tot nu toe gehoord: Nothing to do? Get in a canoe!
- Twee Australische kinderen van 5 en 7 naar school gebracht
- Een goudmijn voorbereid voor de komst van een spokenjager
- Rondjes gereden in de stromende regen op zoek naar Zoë, de hond van een mevrouw die wij nog nooit eerder hadden gezien
- Een kip moeten vangen, zodat kinderen het kuikentje konden pakken (wat wij dus niet hebben gedaan, dat begrijpen jullie)
- Een hagedis uit ons Kelly verjaagd
- ’s Nachts in een cel onder het gekkenhuis gezeten in het pikkedonker, waar het ook nog eens spookte (ja, ook Ankie was erbij)
- Kangoeroes uit onze handen laten eten
- Een telegram verstuurd
- Tegen een heel aardige mevrouw, nadat we daar waren blijven eten, gezegd: “Thank you for being so hostile” (Dankejwel voor je vijandigheid)
Een mooi rijtje dachten wij zo, aangezien het in 3 dagen tijd is gebeurd. Heel wat om op te schrijven, dus zal proberen het kort te houden.
Vorige blog hebben we verteld dat we naar Canberra gingen. Daar kan ik heel kort over zijn; rare stad. Van Canberra zijn we terug naar de kust gegaan, waar we 2 dagen heerlijk weer hadden en aan verschillende stranden hebben gelegen. Toen het weer begon te regenen, toch maar weer landinwaarts gegaan, via de snowy mountains (ongelooflijk mooi!) naar Albury (ongelooflijk veel zon!). We zigzaggen dus wat af…
Nou, in Albury hebben we dus een kano gehuurd, en via een tocht van 3 uur zijn we over de rivier gepeddeld. Gelukkig hoefden we niet te peddelen want de stroom was erg sterk, we hoefden alleen maar te sturen. Dus ook Ankie vond het deze keer leuk in een kano! Hier hebben we de mooie slogan “Nothing to do? Get in a canoe” gezien en gelukkig hebben we van de eigenaar mooie stickers gekregen, dus ons Kelly rijdt er ook steeds mooier bij (zij heeft nu in zich een glow-in-the-dark-zonnestelsel, een papegaai met diamanten ogen, veel gekleurde veertjes, de slogan-sticker en een prachtig bordje “Kelly’s Parking Only”).
In Albury nog naar Oz E Wildlife geweest. Hier waren veel (gewondde) dieren. Zo hebben we Little Pinguins gezien en de vaste riedel Aussie beesten (koala’s, emoe’s, kangeroes). De kangeroes kon je ook met de hand voeren. Wat erg cool was!
Via Albury kwamen wij terecht in Yackandandah (we gingen alleen voor de prachtige naam), waar we een goudmijn hebben bezocht. De meneer die de tour gaf (Greg) was erg enthousiast en kon erg goed vertellen, de mijn was super mooi dus al met al een geslaagde trip. Nu had Greg een meneer uitgenodigd die in een nabij gelegen stadje Ghost-tours geeft, om te kijken of hij ook niet van die tours wilde gaan doen in de mijn. Dat zou ’s avonds gebeuren, die meneer zou dan ook kijken of het spookte in de mijn. Of wij daarbij wilden zijn? Dat wilden wij wel!! En dus werden we uitgenodigd om te blijven eten bij Greg en zijn vrouw Lucie in hun enorme bungalow met schiterend uitzicht. Dat was echt zo lief en gastvrij, hartverwarmend! ’s Avonds eerst de goudmijn ingegaan om overal kaarsen aan te steken en toen de spokenjager opgehaald. Hij vond geen spoken, maar vond het wel ontzettend leuk om daar eventueel tours te geven. We hebben met zijn allen nog wat gedronken bij Greg en Lucie, en de spokenjager gaf ons een lift naar de camping. Wij zeiden dat we de volgende dag naar Beechworth (waar zij wonen) zouden komen en misschien wel een Ghost-tour wilden doen. Hij nodigde ons uit om dan met de camper op zijn terrein te overnachten, gratis en voor niks. Weer zo’n lieve uitnodiging van totaal onbekenden. Je kunt je bijna niet meer voorstellen dat mensen zo zijn!
Volgende dag dus op naar Adam (de spokenjager) en zijn vrouw Sharon. En hun vier hele drukke kinderen :-D. We mochten met hen meeëten, konden daar douchen, mochten vers fruit plukken en verse eieren pakken zoveel we maar wilden… hele aardige lieve mensen! ’s Avonds was de ghost-tour. Het was een rondleiding in een oud gekkenhuis. Het was een stukje geschiedenis van hoe het er in die tijd aan toe ging (met andere woorden hoe men gemarteld werd) en welke spoken er nu nog rondwaren. In het begin was het grappig, daarna werd het wel erg spannend omdat er veel mensen, geloof het of niet, flauwvallen tijdens een rondleiding of aanrakingen voelen, stemmen horen enz. In het begin lachten we dat nog weg, maar de laatste twee gebouwen waren zó oud en zó’n enge sfeer dat we het ons toch wel konden voorstellen. Gelukkig blijft Arjen er altijd nuchter onder.Gids: “Ik ben altijd wel geïnteresseerd in de doden”. Arjen: “Da’s mooi, want er zijn altijd meer doden dan levenden” :-D
Volgende ochtend om half zeven gewekt door de kinderen van Adam en Sharon, erg leuke maar drukke kinderen. Lloyd en Adelaide, de oudste 2 hebben we naar school gebracht, wat ze erg leuk vonden. Erg leuke dagen dus. Nu via wat binnenweggetjes op naar Melbourne en nu op camping bij Mount Buffalo!
Grtz Ankie (auteur) & Arjen
----------------------------
FOTO UPDATE!
11 Februari 2010 - 09:19
Judy:
Haha, ik lig weer dubbel! :-D
“Thank you for being so hostile” en “Kelly’s Parking Only”! :-)
Zo te lezen vermaken jullie je uitstekend! Hier sneeuwt het weer eens voor de verandering :-( Ik ben het inmiddels beu, van mij mag de lente beginnen!
Verder komt carnaval eraan, alaaf!
dikke x Juud
11 Februari 2010 - 10:03
Papa En Mama:
Geweldig wat jullie mee maken.Erg leuk verslag,breng je een klompje goud voor ons mee! -
11 Februari 2010 - 10:32
Hannes:
hahahahahahahahahahah wat een belevenissen weer A & A!!!
vooral het thank you for being so hostile was weer een gouwe!
hier is het hartstikke koud... en ik hou d'r niet van. het sneeuwt ALWEER!!!
maarrrr het goede nieuw is: morgenavond zullen Leslie & ik ons storten in het Bosche feestgedruis... ja ja Oeteldonk Ankie! Wij zullen het kattegat verlaten... voelt bijna als verraad :-D! Maar we gaan er het beste van maken. hahahahah.
Ik verheug me weer op het volgende verhaal.
x hannes
11 Februari 2010 - 11:00
Joyce 'zusje:
aaah super leuk allemaal .. nou ook dit berichtje verstuur ik in je vest arjen :) hihi ben er verslaafd aan !
en ik ben wel blij dat je gelukkig nog een beetje kinderen van mijn niveau ontmoet, zodat je je niet gewend raakt aan stilte :D:D
kussie -
11 Februari 2010 - 14:20
Zwangere Schoonzus:
Hee AA
Wat hebben jullie toch een lekker leven. Beetje rondrijden, fantastische dingen beleven. En wij hier maar in die rot sneeuw zitten vervelen.
Wanneer komen de foto's!!!!
Jammer dat jullie geen carnaval hier kunnen vieren, dan loop je daar maar in de polonaise met een paar kangaroe's. We zullen jullie de schandalige foto's toesturen.
xx marjolein -
11 Februari 2010 - 21:51
ArnoVickySam:
Jeeminee zeg, wat een avonturen maken jullie mee in een paar dagen tijd!! Geweldig hoor! En die slogan is echt werelds haha:)!! Wat een vriendelijke mensen in Aussie, wel zo fijn zeg ik.
Zoals jullie weten, Carnaval is in aantocht. Sam krijgt een mooi leeuwenpakje aan, als een echte Lion King haha! Echt heel schattig!
We zullen er eentje op jullie drinken dit weekend! Cheers!
xx -
12 Februari 2010 - 10:44
Marieke:
Hahaha! lache weer wat jullie allemaal meemaken!
Heb de fotos ook ff weer bekeken! Wat een asociale bruine kop heb jij Ankie van Es!!!
Ben jaloers! Missen we dit jaar alle 2 carnaval. volgend jaar gaan we met z'n 2en helemaal los Ankiesch!!
Ik kijk weer uit naar jullie nieuwe avonturen!
dikke xx -
12 Februari 2010 - 12:11
Papa Niels:
Super wat jullie allemaal mee maken. Mooi om te zien dat jullie goed met kinderen om kunnen gaan!
Have Fun!! -
12 Februari 2010 - 18:07
Nelie:
Weer genoten van jullie reisverslag.
Ankie, nu nog zorgen dat Arjen uit je hand gaat eten,de kangaroes doen het al.
Volgen jullie ook de olympische spelen?
Have fun,xxx ma. -
12 Februari 2010 - 20:29
Femke:
Wat een wereldburgers zijn jullie toch aan het worden! Vrienden maken met geesten kan ik niet waarderen Ankiesch. Da witte gij wel. Maar Kelly heeft daarentegen mijn hart gestolen. Vele plezier schatties en ook voor jullie: ALAAF! (Probeer dat maar eens te vertalen daar)
xxx -
14 Februari 2010 - 11:22
Nigel En Mieke:
Erg leuke verhalen, brengt bij ons wat herinneringen weer naar boven. Slogans hebben hun genoeg in Aus dus jullie zullen zeker meerdere tegen komen. Fijn om te realisieren dat gastvrijheid nog bestaat. With petrol and oil in her belly you can go anywhere with kelly... Have fun
14 Februari 2010 - 13:43
Nelie:
Wat gewldig om jullie weer gezien en gesproken te hebben.
Heb net de foto"s bekeken,wat zijn jullie al lekker bruin.
Ik denk dat we hier onderhand ondersneeuwen,help.xx ma -
15 Februari 2010 - 11:56
èllebelle :
ik mail jullie snel!!!
denk aan jullie hoor!
zoenen elles -
15 Februari 2010 - 12:53
LindaMartijnRuben:
Leuk verhaal weer hoor!!!
Geweldige slogan, eentje om nooit te vergeten!
Carnaval is hier behoorlijk losgebarsten en supergezellig!!! Op naar dag 4...poeh...
Grtjs Linda
16 Februari 2010 - 12:33
Steven En Carien:
Excuses voor de wat late update.... aangezien de eerste en laatste half januari was.
Met jullie alles goed zo te lezen! Wat een heerlijke verhalen en leuke foto's! Wij zijn jaloers! Maar wij hebben ook plannen... we gaan in de zomer 3 weken naar Thailand / Laos. Dus we wilden aan jullie vragen of jullie dan 3 weken op ons gezamenlijke huisje willen passen hihi.
Hier ook alles ok. Het van coothplein 83 heeft de carnaval bijna overleefd, maar jullie werden erg gemist. We hadden graag een dansje en een drankje met jullie gedaan!
We hebben inmiddels grootse plannen voor het pimpen van jullie prachtige (nog) witte toilet! Het blijft niet bij roze ben ik bang..!
Vanuit het zeuvenbultelaand heel veel groeten! Alaaf!
En natuurlijk ook heel veel liefs van ons! -
16 Februari 2010 - 15:16
Jurgen En Carlijn:
Hoi Ankie en Arjen,
een leuk verhaal weer om te lezen! Goh, sta versteld van jullie belevenissen. Hier in dorst valt vandaag (dag na carnaval) niets te beleven. Heb afgelopen dagen wel de 'zwabbers' gemist, groetjes -
16 Februari 2010 - 22:14
Ria En Gerard:
Good job you two. Love to read about your adventures. Sounds like a lot of fun. Like the way you are reacting to the people. I am very proud to read that. How did Lucy react when you said"thanks for being so hostile?" Bet she just laughed right? Enjoy. -
17 Februari 2010 - 13:23
Gert Jan&Willemieke:
Hi guys!
Net klaar met een paar dagen carnavallen; echt topsport... Was uiteraard niet hetzelfde zonder jullie, maar er is in hoog tempo op jullie geproost. Zijn trouwens weer prachtige verhalen om te lezen! We kijken uit naar jullie volgende avonturen.
Geniet ervan!!!
Groeten en liefs,
GJ&Will -
17 Februari 2010 - 17:20
Wim En Louisa:
Ziet er goed uit daar! Vooral het weer.....!
Wim is in zijn nopjes, heeft nu een echte Apple.
Liefs uit Arnhem -
17 Februari 2010 - 19:29
Jeff:
Hey vriendjes, wat blijft het leuk jullie avonturen te lezen :-)
We hebben jullie wel gemist hoor de afgelopen dagen. De Kwip met carnaval was toch anders dit jaar... De foto's sturen we nog wel door na een grondige selectie.
Enjoy!!
Jeff -
17 Februari 2010 - 22:39
Nelie:
Carnaval zit er weer op,was heel leutig,maar we misten jullie wel hoor!!
Hopelijk volgend jaar er weer bij,dan hangen we de vlag uit!!!
(thema voor volgend jaar)
ou doe,xxxx
20 Februari 2010 - 12:45
Leo En Maaike:
Leuk wat jullie doen, wij trekken zo ook een paar maanden per jaar door europa, maar een reis door australie echt gaaf.Twee jaar geleden hebben wij ook zo genoten in Thailand, geniet maar verder Leo Maaike. -
20 Februari 2010 - 13:01
Joost En Grietje:
Ha lieve A & A,
Wat weer een gave blog zeg. Weer erg veel meegemaakt in korte tijd SUPER. En de foto`s ook helemaal leuk jullie zien er goed uit lekker kleurtje van de zon. Oke ook af en toe regen maar ja dat hebben we hier ook tis daar nog altijd beter als hier. Wat een verhaal zeg van dat spookhuis ik zou al gillend weg gerend zijn. Wij hebben verder weinig nieuws eigenlijk tis hier rustig. Tot de volgende blog weer.
Hele dikke kus van ons -
20 Februari 2010 - 20:00
Nynke:
Hey Arjen en Ankie!
Voor het eerst even op jullie site aan het lezen! Wat een avontuur! Fijn dat jullie het zo leuk hebben!!
Hier hebben we de caranaval weer overleefd...heel bijzonder om nuchter mee te maken!
Nou, hou jullie verhalen in de gaten!
Liefs Nynke -
21 Februari 2010 - 15:07
Desiree:
Hey Arjen,
Ik zat net voor het eerst jullie reisverslagen te lezen. Echt leuk al die belevenissen. Voor Bart zit het grote avontuur er al op. Morgen moet hij weer beginnen bij Pondres. Zal niet meevallen.
Jullie in ieder geval veel plezier. Geniet ervan. Maar dat zal zeker lukken :-)
Desiree -
24 Februari 2010 - 14:18
Carien:
BTW nog een update over jullie bovenbuurvrouw; Goed nieuws ZE LEEFT NOG!
Afgelopen weekend was te horen dat haar heerlijke schelle scheldstemmetje het nog deed. Volgens mij ging ze wraak nemen op haar man. De vraag is nu echter.. leeft HIJ nog??? -
25 Februari 2010 - 10:35
Evert Jan En Jolanda:
stuur al die aardige mensen eens richting Nederland! wat een leuke verhalen! jullie missen in Nederland wel de drama's: val kabinet en de gemiste wissel van sven kramer. have fun en don't be hostile! doei -
01 Maart 2010 - 12:01
Lianne:
Hé jullie daar heel ver weg.
Was onlangs weer eens op het werk en begon je plots te missen. Daarna direct de gedachte; "hoe zou het toch met ze zijn".
Nu inmiddels ben ik op de hoogte door jullie geweldig gezellig en grappige reisverslag. Als ik het allemaal lees waan ik mezelf in Australië, wat heerlijk dat jullie (en ik in gedachten)dit zo meemaken. Ik blijf jullie volgen.
Heel hartelijke groet,
Lianne & GRIV