De Allerleukste Dingen
Door: Ankie
Blijf op de hoogte en volg Arjen en Ankie
02 November 2010 | Nieuw Zeeland, Marahau
Rotorua:
Het klopt dat het er stinkt naar rotte eieren, en dat er thermische baden en spa’s zijn. Dat is nu niet echt een gunstige combinatie, horen wij jullie denken. Dat dachten wij ook, maar toch bleek het erg leuk te zijn! Overal in het stadje zijn rookpluimen te vinden, en als je gaat kijken is het een vaak een vijver/gat in de grond, gevuld met kokendheet water! Of nog leuker: kokende modder!
Tongariro Alpine Crossing:
Onze eerste echte wandeling was gelijk een ongelooflijk mooie! Het is ook een nogal beroemde wandeling (voor de Lord of the Rings-kenners: hij gaat langs Mt Doom). 19.4 km en een hoogteverschil van 800 m zorgde vooral bij mij voor rode wangen, maar eenmaal boven was het zeker de moeite waard! We liepen door de sneeuw, langs grote kraters, tussen bevroren meren en dampende hete meren… Voor mensen die nieuwsgierig zijn hoe het eruit zag heeft Arjen een mooi compilatiefilmpje gemaakt: http://www.youtube.com/watch?v=S9NY0z5kCYc
The three sisters:
Hee, waar heb ik die naam eerder gehoord? Ja, in Australie zijn we daar ook geweest, en dat was mooi. Dus waarom dan nu niet naar de Nieuw Zeelandse versie? Was ook mooi. Ook spannend, toen Arjen dacht dat hij wel op blote voeten langs een touw de klif kon opklimmen. Dat ging ook wel, maar terug was moeilijker dan gedacht. Aangezien ik dacht dat zijn IQ achteruit ging naarmate hij steeds vermoeider werd, riep ik alleen maar goede adviezen: “Dat touw vast blijven houden he? Hou dat touw vast!!! Vasthouden!!!!!”
Mt Taranaki:
Hier een mooie wandeling gedaan door een griezelige versie van het Sprookjesbos. De kronkelige bomen waren bedekt met mos, het pad was vaak niet echt een pad, we moesten door riviertjes en over een grote hangbrug… we verwachtten trollen en heksen tegen te komen, maar dat viel mee.
St Joseph Church:
Via een mooi verlaten weggetje langs een rivier terecht gekomen bij een mooi kerkje met een klooster ernaast, waar we de nacht hebben doorgebracht. We werden gastvrij ontvangen door hele lieve zusters, en uiteindelijk hadden we het hele oude klooster voor ons alleen. Niet dat we daar gebruik van hebben durven maken met overal beelden van Jezus en Maria…
Cape Palliser en The Pinnacles:
Door de regen naar Pinnacles gewandeld (ja, ook daarvan hebben we de Australische versie al gezien… misschien wordt het tijd dat we naar huis komen). Het was groot, grijs en erg leuk om te zien. Er was ook een deel van Lord of the Rings opgenomen. Daarna naar Cape Palliser doorgereden, een mooie weg langs de kust (inmiddels scheen te zon weer), met overal langs de weg zeehonden die lekker lagen te zonnebaden in het gras!
Vandaag zijn we met de ferry van het Noordereiland naar het Zuidereiland gevaren, en dat was ook al een attractie op zich. Je vaart tussen de meest mooie baaien en bergen door! Het is prachtig weer geweest de afgelopen weken, wat voor Nieuw Zeeland rond deze tijd van het jaar nogal uniek is. De backpacks staan nu klaar voor ons volgende avontuur: morgen beginnen we aan onze vierdaagse wandeling door het Abel Tasman National Park.
Veel liefs, Ankie en Arjen
Oh ja, de foto’s zijn toegevoegd aan: http://picasaweb.google.com/arjen.vanbeek/NieuwZeelandNoordereiland#
Het filmpje van de Tongariro Alpine Crossing: http://www.youtube.com/watch?v=S9NY0z5kCYc
02 November 2010 - 12:09
Karin Van Rooij:
Hoi Ankie en Arjen,
In een regenachtige middagpauze jullie reisverslagen maar weer eens even 'bijgelezen'!
Ik zie trouwens dat je deze blog 'over 9 uur' op de website gaat zetten, toch knap hoor!!!
Ik geniet van jullie leuke verhalen, foto's en filmpjes (alleen dat 'bergrollen' kon ik niet helemaal volgen!).
Nog veel plezier op het Zuider-Eiland, doe de Whales, de zeehondjes en de pinquins in Kaikoura de groeten van mij.
Groetjes Karin -
02 November 2010 - 12:19
Arno:
Hey AA,
hoef niet te vragen of het goed gaat. Ziet er allemaal weer werelds uit. Mooie foto's en filmpje. En suc6 met zoeken van kiwi's hoop dat jullie er nog 1 zien voordat jullie weer terugkomen. Anders moet je straks weer een jaar ;-) -
02 November 2010 - 13:18
Leslie:
Lieve mensjes, jullie vallen in herhaling: 2e keer de 3 gezusters, 2e keer the Pinnacles, zoveelste keer het Sprookjesbos....kortom: tijd om naar huis te komen!!
21 december staat in de agenda hoor!
Heel veel plezier weer de komende tijd!
Kus! -
02 November 2010 - 13:52
LindaMartijnRuben:
Opnieuw super he!!! Het wordt een beetje boring...haha...
Mooi filmpje heeft Arjen gemaakt, doet ie goed! Krijg meteen een leuke impressie, lijkt me een zware tocht, maar wel de moeite waard als ik het zo bekijk!
Nou geniet van jullie laatste, wat is het, anderhalve maand ofzo!
XxX uit Dorst -
03 November 2010 - 11:16
Judy:
Het aftellen is begonnen hoor!
x -
03 November 2010 - 11:33
Marieke:
Hey lieverds!!
Leuke filmpjes en fotos! Maar moet me toch bij Leslie aansluiten,....
Tijd om naar huis te komen! ;-)
Dikke kus
Van ons! -
04 November 2010 - 12:01
Sharon:
Roomies! Mooi verhaal weer :-) Nieuw-Zeeland klinkt super, kan niet wachten om erheen te gaan! xx -
04 November 2010 - 17:08
Femke:
De Allerleukste dingen klinken gewoon weer allerleukst. Hou vol!
xxx -
05 November 2010 - 08:28
Marleen:
Hoi Ankie, Wat een leuke verhalen weer. Is straks het leven in Nederland niet een beetje te saai voor jullie? :-) Geniet nog lekker van de laatste maand en ik zie je wel weer bij de paardjes!
Groetjes Marleen -
05 November 2010 - 10:37
Nelie Griffioen:
Walk on walk on,jullie kunnen zo meedoen met de vierdaagse van Nijmegen.
Voor jullie een makkie....
Geniet nog de laatste weken(nog 46 dagen)
Verheug me er erg op!!!!
Grzzzzz -
07 November 2010 - 18:20
Steven:
Landlord Arjen en lieftallige Ankie!
Nieuw Zeeland klinkt ook weer geweldig... Geniet er maar van!
Ben het huis al stiekem voor aan het bereiden op jullie terugkeer... Zal weer wennen worden om je spullen in een kast te leggen ipv in het backpackie! Maar goed, daar moet je nog maar even niet aan denken..
Doe de mensjes in Thailand de groeten van ons!
Adios!
Groetjes en een dikke kus van Carien en Steven -
08 November 2010 - 11:54
Margot:
Hey!!
Ben benieuwd of jullie Nieuw Zeeland net zo mooi ( of mooier) gaan vinden dan Australië..Het klinkt idd wel heel gaaf! modderpoelen, rotte ei geuren en slapen in een klooster.. zijn jullie gelijk heilig verklaard..haha..
Veel plezier weer!!!
Liefs margot -
12 November 2010 - 17:33
Rene:
bedankt voor die mooie bloemen Prachtig zijn ze .Nog veel plezier en tot binnenkort