Onze goede daden voor ’t dierenrijk en de mensheid - Reisverslag uit Exmouth, Australië van Arjen en Ankie Beekes - WaarBenJij.nu Onze goede daden voor ’t dierenrijk en de mensheid - Reisverslag uit Exmouth, Australië van Arjen en Ankie Beekes - WaarBenJij.nu

Onze goede daden voor ’t dierenrijk en de mensheid

Door: Arjen en Ankie

Blijf op de hoogte en volg Arjen en Ankie

19 Mei 2010 | Australië, Exmouth

Jaja!! Eindelijk was ‘t zover… Ze hadden er lang naar uitgekeken, maar eindelijk was de kans er voor de dolfijnen om met ons zwemmen. We hebben de lieve beestjes nog nooit zo blij gezien. Ze hadden ons snel gevonden, zodra we ’t water in Rockingham indoken. Een prachtige ervaring voor ze! Geweldig om die beesten zo blij te zien. Ze bleven dan ook lang bij ons zwemmen en spelen, soms wel met z’n 5 a 6-en tegelijk. Na 1,5u vonden we ’t wel genoeg en gingen we terug naar het vaste land. Wanhopig zwommen en sprongen ze nog achter onze boot aan, maar het was mooi geweest. :)

Maar de dolfijnen waren niet enige, die blij waren ons te zien! Ook Prince Leonard van de Hutt River Province ontving ons gastvrij op zijn enorme landgoed. Tijdens ons staatsbezoek aan zijn eigen land (binnen Australie) werden we netjes rondgeleid en werd alles verteld over dit bijzondere stukje Australie. Het excentrieke, soms onverstaanbare, maar zeer slimme staatshoofd, had via enkele (voor ons niet helemaal begrijpbare) omzeilingen van de wet het in 1970 voor elkaar gekregen om zijn eigen land binnen Australie te claimen. En met succes! Hoogtepunt in de historie van ’t landje (“The same size as Andorra and Hong Kong”, aldus de Prins) vonden we, dat hij eens de oorlog aan Australie heeft verklaard. Uiteraard om er zelf beter van te worden. Met gepaste trots liet deze, van belasting vrijgestelde Prins, zijn staatskado’s uit o.a. China en Taiwan zien. Nadat de prins zelf onze paspoorten gestempeld had, keerden we weer terug naar Australie.

Na zo’n staatsbezoek kan je natuurlijk niet op een (gratis) camping gaan staan. Dus eens wat dieper de portemonnee ingedoken. Helaas waren we al snel bij de bodem, maar een mooi appartement, met uitzicht op zee, in ’t schitterende plaatsje Kalbarri geboekt. Heerlijk dagje gehad en genoten van alle luxe: douche, kingsize 2-pers bed, koelkast, TV + DVD-speler. Een reizigershand is snel gevuld, als je in/uit ’n busje leeft… Oh ja, ’t was toevallig ook Ankie’s verjaardag de dag dat we er verbleven! :D

Maar aan onze goede daden was nog geen eind gekomen. Daarom vanuit Coral Bay, twee wanhopig zielig kijkend Engelse jongens (Perry & Tom) achterin Kelly meegenomen richting Exmouth. Samen ’t laatste vrij kampeerplekje weten te bemachtigen in ’t zeer populaire Cape Range NP. Dit National Park ligt aan ’t Ningaloo Reef. Dit is qua koraal, vissen, e.d. te vergelijken met ’t Great Barrier Reef. Voordeel is dat het reef slechts enkele meters van de kust ligt en je er zo heen zwemt. Hier 3 nachtjes verbleven in goed gezelschap van Perry & Tom. Flink genoten van de onderwater wereld tijdens het vele snorkelen: prachtige kleurrijken vissen, paar zeeschildpadden, mooi koraal en een ongeveer 2 meter lange rog!

Naast al deze belangeloze inzet voor de medemens- en dier ook nog: The Pinnacles, The Blowholes, prachtige gorges, veel wildlife en o.a. Perth gezien, gave Aboriginal-tour gehad, lastig gevallen door vliegen tijdens mooie wandeling en Ankie’s verjaardag gevierd.. En weer erg veel genoten van onze reis. Een beetje meegenieten? Check de nieuwe foto’s in: http://picasaweb.google.com/arjen.vanbeek/WestAustralia22604TotNu

Arjen (auteur) & Ankie

p.s. Namens Ankie bedankt voor alle kaarten, krabbels, e-cards, reacties en mails voor haar verjaardag! Erg leuk.
p.p.s. Ook namens mij bedankt!

• 19 Mei 2010 - 06:18

Hannes:

wat fijn om te lezen dat jullie de dolfijnen de uren van hun leven hebben bezorgd!!! :-D :-D

ankiesch, je bent maar goed verwend op je verjaardag! lekker in een luxe appartement!

arjen, ik lach me iedere keer rot als ik je stukje lees. ga zo door zeg ik!

x

• 19 Mei 2010 - 06:31

Jouk:

Ben de werkdag weer met een flinke glimlach begonnen door jullie leuke stukje :D

Ankie, nog gefeliciteerd!

We drinken er 1 op jullie aanstaande zondag in Breda op de Dancetour! ;)

Jouk.

• 19 Mei 2010 - 07:16

Leslie:

Oooohhh, ik word zo jaloers als ik dit allemaal weer lees! I love it!
    Gullie hed mar een mooi leven daaro!
    xx

• 19 Mei 2010 - 07:32

LindaMartijnRuben:

Geweldig verhaal, geweldige foto's, een geweldig leven lijkt me zo...
    Wat zijn die baby-pinguins toch dotjes :-)

Liefs Linda

• 19 Mei 2010 - 09:11

Judy:

Wat een leuk verhaal weer en wat een leuke foto's!! Vooral die van dat staatshoofd (grappig!), van arJan Vayne :-D, van de lieve baby kangaroo en zag ik daar nou Vienetta ijs en De Ruyter hagelslag?! Nice!

A&A jullie hebben het maar goed daar!

Dikke x Juud

• 19 Mei 2010 - 11:23

Arno:

Toppie verslag weer. Ook weer fijn om te lezen en te zoien op de picx dat jullie je weer vermaken met de iegen :-).

Mooie foto's weer. Ik denk dat jullie als je teug bent ook wel een maand vrij kennen nemen om een fotoboek te maken.. van 1000pagina's. Tot horens weer.

Laterrrrr

• 19 Mei 2010 - 20:36

Vick:

Lieve A&A,

haha, ik heb me weer kapot gelachen met jullie leuke verhalen, schitterend! En luxe hoor Ankiesch om zo je verjaardag te vieren! Een aardig bruin kleurtje hebben jullie al opgedaan, ziet er goed uit!
    Grappige foto's, ook dat duikerspak staat jullie heel elegant!;) Keep up the good work!
    Een dikke kus van mij En Sam

• 20 Mei 2010 - 06:46

René :

klinkt allemaal echt weer super!! herkenbaar ook haha..toen ik in cape range np was, was er echt geen kip!! vond ik echt helemaal geweldig...zo'n groot contrast met de oostkust. en ideaal...een paar stappen in het water en hup...je lag in het rif. Heel veel lplezier nog...hoewel ik niet heel vaak wat achterlaat op jullie blog...volg ik jullie ontwikkelingen wel op de voet!!!

grtz

René Lemans

• 20 Mei 2010 - 09:31

Nelie:

Wederom weer een smakelijk verhaal.
    Even een vraagje,is de prince al bezet?
    Misschien heeft hij nog een hofdame nodig op zijn landgoed!
    Veel plezier verder,liefs en grzzz

• 20 Mei 2010 - 14:07

Marleen:

Gaaf he, zwemmen met dolfijnen. Wij hebben dat ook gedaan in Brazilie. Dus de dolfijnen vonden het ook dol fijn!!! :)
    Ik lees altijd graag jullie grappig geschreven bevindingen dus graag meer. Ankie, Elke gaat over een maandje haar eerste wedstrijd met Javelin doen....cool he! Veel liefs Marleen

• 20 Mei 2010 - 18:12

Margot:

Hey.. We lezen jullie waanzinnige stukjes over mooie beestjes, gave stranden, indrukwekkende wandelingen en tours en zien de daarbij behorende jalours makende foto's van witte stranden, twee gebruinde types met of zonder rugzak of witte bus haha..
    Maar hier in BREDA is het ook nog steeds leuk, want na een erg gezellige koninginnedag en een heeeeel gezellige jazz is nu dancetour het volgende feestje.. Ik zal met Wendy op jullie proosten..
    Liefs Margot

• 22 Mei 2010 - 09:32

Nelie:

Heb net de foto"s bekeken,echt geweldig!!
    En Arjen maar goed dat Stevie Wonder de foto waar jij orgel speelt niet kan zien,hij zou jaloers zijn....
    Maar echt prachtige plaatjes,wat een mooi land.
    Geniet maar lekker hoor,liefs grzzzz.

• 26 Mei 2010 - 06:54

Sander:

Een doet me een deugd dat jullie zo te zien de wereld van de spagetti hoops hebben ontdekt! Gefeliciteerd! ... Ankie, ook nog voor je verjaardag natuurlijk.

• 26 Mei 2010 - 11:10

Karin - Pondres:

Hoi Arjen en Ankie,

Leuk om jullie verhalen weer een keer te lezen in een (natte) middagpauze.
    Ik ben net zelf terug van 4 weken Cuba (ook niet verkeerd), maar door jullie verhalen en foto's krijg ik toch meteen weer de vakantiekriebels!!!
    Nog Lot's of Fun Down Under....
    Groetjes Karin

• 27 Mei 2010 - 17:52

Gert Jan&Willemieke:

Hey wereldreizigers!

Net weer wat van jullie bijzondere belevenissen gelezen. Fantastisch wat jullie daar elke dag weer mee maken!

Hier in NLD ook wreed spannend hoor: Anita wel/niet mee met Bertje v Marwijk? hypotheekrenteaftrek wel/geen breekpunt in komende coalitieonderhandelingen?... jah, je weet niet wat je mist!!! Als ik jullie was, zou ik blijven ;)

GENIET NOG MAAR FF!!! We blijven jullie volgen.

Groeten, GJ&Will

• 28 Mei 2010 - 08:46

Hoi lieve mensen,
    las dat jullie werk hebben,goed hoor!!
    Hier weinig nieuws,lees stukje van Willemiek en Gert-jan en je bent weer helemaal bij.
    Alleen na gisteravond nog een nieuwtje:SIENEKE HEEFT DE FINALE VAN HET SONGFESTIVAL NIET GEHAALD,wie had dat gedacht.....
    SHALA NIE,is het nu.
    Werk ze,take care,liefs xxxx.
    (even voor alle duidelijkheid,het songfestivalliedje heette"Shala lie".

• 28 Mei 2010 - 16:12

Marieke:

Hey mensen van het goede leven!!!
    Ik zal hier ook weer eens iets achter laten, meestal mail ik je prive he Ankiesch... ;-)
    Wij zijn ook weer terug van vakantie! Morgen begint het normale leven weer!
    Maar die van jullie klinkt heel goed!Leuke verhaal weer!!
    Tot snel!
    xx

• 30 Mei 2010 - 10:39

Lia En Kees:

Wat leuk om alle avonturen te lezen, geniet ervan Groetjes.

• 02 Juni 2010 - 18:30

Wim En Louisa:

Wat een belevenissen en wonderschone natuur!
    Hier gaat het alleen maar over de verkiezingen.......
    Gelukkig beter weer!
    Vele groetjes uit Arnhem.

• 06 Juni 2010 - 16:22

Nelie:

Zag net op een foto van Karratha dat er een MAC DONALD is,good for you!!
    Hoop dat jullie een verblijfplaats hebben,misschien op parkeerplaats bij de mac??
    Succes met schoonmaken,liefs xxxx

• 07 Juni 2010 - 13:29